Buccellato Fichi secchi e mandorle, un tripudio di sapori dentro un biscotto colorato. Così si potrebbe sinteticamente descrivere il Buccellato, biscotto rettangolare ripieno che porta al palato sapori estivi anche quando è inverno. Sia quelli ai fichi (Picciddata di ficu), che quella alle mandorle (Picciddata di miennuli), sono amalgamate con chiodi di garofano, cannella, Marsala, miele, agrumi, producendo quell'estasi del palato che consente viaggi esotici con un semplice gesto, quello del cibarsi. Buccellato

Dried figs and almonds, a riot of flavors inside a colored biscuit. So you could briefly describe “Buccellato”, rectangular biscuit filling that leads to the palate summer flavors even when it is winter. Both those with figs (Pi

Leggi tutto >>
Guammelle 1 - Fine Art Produzioni Guammelle

Other recognized “traditional food”, Guammelle are biscuits made with flour, sugar and eggs, destined for fresh consumption and not for conservation. The realization, thanks to interviews to the holders of traditional recipes, d

Leggi tutto >>
Pane del Dittaino 4 - Fine Art Produzioni Pagnotta del Dittaino

Sicily known as the historic granary of Italy, at least until a few centuries ago. Wheat has always been a pillar of the culture and food for Sicilians, who have interpreted it in thousands of ways. The Pagnotta del Dittaino is

Leggi tutto >>
Maccu di grano 1 Maccu di granu

The “Maccu”, which for Sicilians is often a puree of cereals or legumes, since time immemorial has filled the island’s tables. Especially in the area of Aidone, the wheat version is widespread; simply seasoned with olive oil, it

Leggi tutto >>
Cavati 1 Cavate

Defining it “pasta” is an understatement, perhaps. It is rather an alchemy of flour, water and salt that, once prepared, is ready for the sauce. It is a product not intended for drying but for immediate consumption, which makes

Leggi tutto >>
Mostarda di fichidindia 3 - Fine Art Produzioni The prickly pear Mustard

It is a kind of frost, the prickly pear mustard. It comes from the fruit (and the plant) that is often associated with Sicily and Sicilian: dangerous thorns outside, colors and sweetness as soon as you exceed the impenetrable sk

Leggi tutto >>

BOOKING ONLINE

Scopri le strutture ricettive con il marchio di qualità del Distretto e riservati il posto migliore.

Il servizio sarà disponibile a breve

Tourcoupon

Scopri le offerte pensate per te.

Il servizio sarà disponibile a breve